Daniel Rugholm efter jobskifte: - Jeg bliver lidt teenagepige, hvis jeg møder Sean Connery

Ex-viceborgmester i Hjørring Kommune, Daniel Rugholm, meddelte mandag, at han har fået en toppost i FN som rådgiver for generalsekretæren i FN's fødevareprogram.

Fra 2. oktober skifter viceborgmesteren i Hjørring Kommune, Daniel Rugholm, sit kontor på rådhuset i Hjørring ud med et i Rom. Han har fået nyt job som rådgiver for generalsekretæren i FN's fødevareprogram, WFP.

Her vil han dagligt komme til at gå op og ned ad flere internationale kendisser som fodboldspilleren Zlatan Ibrahimovic, sangerinden Shakira, og skuespillere som Sean Connery, der alle støtter WFP's arbejde.

TV2 Nord mødte Daniel Rugholm til et længere interview tirsdag, hvor Daniel Rugholm kunne få lov at sætte ord på sine tanker omkring det nye job. Vi har samlet et par af spørgsmålene her i artiklen, og du kan se hele interviewet øverst. 

Hvordan får man et sådan job?

- Det er svært at sætte ord på som ydmyg vendelbo. Men skal selvfølgelig kunne et eller andet særligt. Det er et spændende job, og det kræver, at man kan noget. Og så kræver det en form for netværk. Jeg har arbejdet i nogle måneder i Washington, hvor jeg har mødt en masse mennesker. Sådan et netværk får man ikke i Hjørring eller i København. Det kræver et internationalt netværk.

Hvad har du gjort for at få jobbet?

- Det er et godt spørgsmål. Jeg har mødt nogle af de her mennesker i FN og lært dem at kende. Jeg har mødtes med nogle af dem, der har udpeget den her generaldirektør (David Beasley red.). Og så hander det om min baggrund. Jeg har erfaringen inden for både det politiske og det erhvervsmæssige fra min tid hos Landbrug & Fødevarer, der jo er den største organisation herhjemme inden for fødevareområdet. Den kombination, tror jeg, de synes, var spændende.

Hvilke udfordringer står du over for, og hvad skal du lave?

- Jeg står over for nogle kæmpe udfordringer. Jeg skal overbevise statslederne om, at FN gør et godt arbejde i forhold til verdens fattigste. Vi hører meget om, at FN er et stort bureakrati. Den snak er også vigtig, men formålet med os er at få mad ud til nogle af de 800 millioner mennesker, der sulter hver dag. Det er et job, der koster mange penge. Vi får 50 milliarder kroner årligt, og for det brødføder vi 80 millioner mennesker hver dag. De mennesker overlever kun på grund af den mad, vi giver dem. Det beløb og de mennesker skal vi holde fast i og måske udvide vores aktiviteter, så vi kan brødføde endnu flere. Der skal vi tale med politikerne for at få dem til at give os flere penge.

Hvordan bliver det for dig at komme til at gå sammen med de mange kendte mennesker?

- Det bliver selvfølgelig spændende. Jeg tænker ikke så meget over det. Jeg tror, det bliver naturligt, når man er der. Første gang, jeg står over for Sean Connery eller Zlatan Ibrahimovic, der bliver jeg nok lidt teenagepigeagtig i et øjeblik. Men det bliver også hverdag, og så håndterer man det professionelt. Jeg tror, det er vigtigt, at man gør sit arbejde godt, men samtidig er det vigtigt, man nyder det.

I 2007 lavede TV2 Nord et indslag med Daniel Rugholm, da han som 25-årig stillede op til folketingskandidat. Her kom han ind i 2010. 

 

Seneste nyt

fra Nordjylland