Danish Air Show er ikke kun fly: Forsvaret viser også hunde frem

Danish Airshow er fyldt med fly, men det er ikke det eneste, som forsvaret søndag viser frem. De har også hunde på programmet.

Forsvaret består ikke kun af mennesker, også hunde har i nogle dele af forsvaret en central rolle. Ved Danish Air Show viser forsvaret også de særdeles velopdragne militærhunde frem. 

- Vi træner dem op til forskellige ting. For eksempel afpatruljeringer, det kan både være i bygninger, men også i fjendtligt territorie, hvor hundene er rigtig gode til at afpatruljere og opsnappe fjendtlig aktivitet. Nogle bliver også trænet til bombehunde, fortæller Kommunikationschef ved forsvaret Morten Valentin. 

Det er dog ikke helt problemfrit at skaffe hunde til den militære træning. Schæferhunden er på grund af dens personlighed og størrelse rigtig god som militærhund. Der bliver ifølge kommunikationschefen simpelthen avlet for få Schæferhunde på verdensplan. Så forsvaret håber på at spotte nye militærhunde under airshowet. 

- Hundene har det godt hos os. Det er et rigtigt hundeliv. Det er derfor, vi selvfølgelig håber på at få nogle henvendelser fra folk, der af en eller anden grund skal af med deres hund, så skal vi tage godt imod den, siger Michael Johansen. 

Militærhundene, der er med til airshowet, er trænet i at være i et støjfyldt miljø. Danish Air Show har ellers anbefalet private ikke at tage hunden med, da de meget larmende flyvemaskiner kan være en hård oplevelse for de firbenede.


Seneste nyt

fra Nordjylland