Danmark tabte VM-test i Gigantium

Danmarks ishockeylandshold tabte til Slovakiet i lørdagens testkamp, som blev spillet på nordjysk is.

Gigantium Isarena lagde lørdag is til det danske ishockeylandsholds træningskamp mod Slovakiet. Danskerne testede formen forud for næste måneds VM i ishockey, og lørdagens kamp afslørede, at landstræner Jan Karlsson endnu har noget at arbejde på, før det for alvor går løs.

Det danske hold, der indtil videre kun tæller profiler som Peter Regin, Jesper B. Jensen og Oliver Lauridsen samt en række spillere fra den hjemlige liga, måtte se sig slået med 2-0.

Kampen mod slovakkerne var længe tæt, men i tredje periode måtte den danske målmand Simon Nielsen i to omgange se sig passeret. Tomas Hrnka bragte Slovakiet foran med 1-0 et minut inde i tredje periode og seks minutter senere øgede Andrej Kudrna til slutresultatet 2-0.

Danmark havde flere nordjyder på isen i lørdagens kamp, men hverken Aalborg Pirates-kæden med Julian Jakobsen og Højbjerg-tvillingerne Martin og Mikkel eller frederikshavnerne Nicolai Meyer og Mathias From, som begge spiller i svensk ishockey, kunne få pucken i nettet.

Den tidligere Aalborg Pirates-spiller Oliver Gatz Nielsen, som nu spiller for Herning Blue Fox, var også med på det danske hold, men det er formentlig kun en stakket frist. Frem mod VM vil truppen blive forstærket med en række spillere, som i øjeblikket er optaget af slutspil i Danmark og andre europæiske ligaer.

Landstræner Jan Karlsson håber desuden på deltagelse fra flere af de danske NHL-spillere. Nordjyske Nikolaj Ehlers fra Winnipeg Jets er en af dem, der formentlig støder til den danske trup, når NHL-grundspillet er forbi.

VM i ishockey spilles i Tyskland og Frankrig fra 5. til 21. maj.


Seneste nyt

fra Nordjylland