Danmarks bedste kollega er nordjyde

Merete Toftelund Bertelsen, AMU Nordjylland, blev udvalgt blandt flere end 2.500 nominerede, da Danmarks bedste kollega blev kåret tirsdag.

Direktionssekretær Merete Toftelund Bertelsen, AMU Nordjylland, kan nu kalde sig "Danmarks bedste kollega". Ved et stort awardshow i Cirkusbygningen i København kårede HK hende i dag til titlen i konkurrence med godt 2.500 nominerede kandidater fra hele landet.

Ud over æren vinder hun 25.000 kroner til et arrangement for sine kolleger.

Det er Merete Toftelund Bertelsens kolleger hos AMU Nordjylland, der har nomineret hende til titlen og giver hende disse ord med på vejen:

- Merete er ganske enkelt en gevinst for en virksomhed og ikke mindst for sine kolleger. Meretes måde at håndtere opgaver på er altid med et åbent og positivt sind, og det virker altid til, at der er total ro på opgaverne omkring hende - selvom det er ganske vist, at der er tryk på kedlen! Merete er ekstremt imødekommende over for alle niveauer i en organisation og har en altid positiv indstilling til tingene. Hun er typen, der ikke er medløber, men vurderer tingene selv, hvilket altid giver en behagelig atmosfære omkring hende. Hun er altid obs på hendes kolleger, og hvordan de har det, skrev kollegaerne i indstillingen.

Kåringen af Danmarks bedste kollega er arrangeret af HK, der i år sætter fokus på det gode kollegaskab. Alle ansatte - ikke kun HK-medlemmer - har siden august kunne nominere kolleger til titlen, hvilket 272 nordjyder har gjort. En jury med repræsentanter for HK, Kommunernes Landsforening og Dansk Erhverv har stået for den endelige udvælgelse.

- Interessen for at deltage viser, at det gode kollegaskab optager rigtig mange, siger formand for HK Stat Nordjylland, Mette Lyndgaard Pedersen.

- Fra undersøgelser ved vi, at gode kolleger betyder mere end høj løn. Godt kollegaskab giver nemlig trivsel, og det er vigtigt, fordi vi jo er på arbejde rigtig mange timer hver dag, forklarer hun.

Formanden for HK Stat Nordjylland er stolt over, at en statsansat nordjyde løb af titlen.

- Mange statsansatte har i dag en presset arbejdsdag, og derfor er det dejligt, at der er overskud til at bekymre sig om hinanden. Netop i pressede arbejdssituationer er det vigtigt, at vi er gode til at passe på hinanden på arbejdspladserne og er opmærksomme på stress-signaler hos kolleger, siger Mette Lyndgaard Pedersen.

Fakta: Kollegerne er det vigtigste for vores trivsel

I forbindelse med kåringen af Danmarks bedste kollega har HK fået gennemført en befolkningsundersøgelse af de faktorer, der betyder mest for danskernes trivsel på arbejdet.

I alt 2.819 danskere har deltaget i undersøgelsen, der er gennemført af Epinion i perioden 17. til 27. juli 2015. Resultaterne nedenfor er baseret på de 1.985 respondenter, der var i beskæftigelse.

 

 

Hvad er vigtigst for, at du trives på din arbejdsplads (angiv op til tre svar)?

· At jeg har det godt med mine kolleger: 43 %

· At jeg bliver udfordret og får mulighed for at bruge mine faglige kompetencer: 38 %

· At jeg føler, at mit arbejde er meningsfuldt: 34 %

· At jeg kan lide mine arbejdsopgaver: 32 %

· At jeg har frihed til at vælge, hvordan jeg vil løse mine arbejdsopgaver: 31 %

· At der generelt er et godt fællesskab på min arbejdsplads: 23 %

· At jeg har en god chef: 22 %

· At jeg får en god løn: 19 %

· At jeg har tryghed i min ansættelse: 18 %

· At jeg har fleksible arbejdstider: 18 %

· At jeg har tilstrækkelig tid til at løse mine arbejdsopgaver: 13 %

· At jeg har faste arbejdstider: 3 %


Seneste nyt

fra Nordjylland