Danmarks første Waygutyr er endt i Sindal

Fukutsuru hedder tyren, som kom til Danmark fra Australien som et befrugtet æg i 2009. Den er opvokset i Nordsjælland. Nu er den endt i Sindal.

For at sikre at Fukutsuru opnår optimale livsbetingelser, får han udover øl, massage og musik et specielt hjemmeblandet foder, som er afstemt og godkendt af de bedste japanske og amerikanske avlere med henblik på at opnå det allerbedste kød mht. fedtmarmorering, farve og mørhed.

Fukutsuru skal i fremtiden bo hos Chatelle Lilleknold Holding i Sindal, som har planer om at krydse deres Angus kvier med Wagyu og derigennem forbedre kødets kvalitet.

- Fukutsuru var godt nok ikke var billig, men med den forbedring af spisekvaliteten, som jeg forventer på min Angus besætning, er det det hele værd. Særligt Wagyus overvægt af umættede fedtsyrer og høje indhold af omega 3 og 6 er vigtig, siger direktør Jørgen Thomsen.

Fukutsuru blev, efter en lang køretur, lukket ud til 8 Angus kvier. Jørgen Thomsen er specielt glad for hans rolige temperament og at han efter få timer overtog styringen af Angus kvierne.


Seneste nyt

fra Nordjylland