Danmarks grimmeste juletræ er blevet til souvenirs

Det verdensberømte, grimme juletræ fra Aars er nu hugget op, indgraveret og solgt. Indtjeningen går til et godt formål.

I december måned valfartede folk fra hele landet til Aars for at se det træ, der er blevet kendt som ’Danmarks grimmeste juletræ’.

Nu er træet blevet skåret op i over 130 skiver, og hver og en er blevet stemplet med et helt særligt stempel, som er designet netop til dette træ. 

Danmarks grimmeste træ har fået et helt særligt stempel, så det ikke bare kan kopiers af andre.
Danmarks grimmeste træ har fået et helt særligt stempel, så det ikke bare kan kopiers af andre.
Foto: Jørgen Sørensen, Aars Handelsstandsforening

Skiverne skal sælges til alle dem, der forelskede sig i det vinde og skæve træ, så de kan få det med hjem, og eksempelvis bruge det som bordskåner.

- På en uge har vi allerede solgt halvdelen af skiverne. Det har været så sjovt, og folk er vilde med dem, siger Jørgen Sørensen fra Aars Handelsstandsforening.

Det er netop ham, der står bag ideen om at genbruge det berømte juletræ og sælge det til folk. Hver skive koster 25 kroner, og sælges i modetøjsforretningen B-Young i Aars.

- Vi vil gerne støtte et godt formål, så alle pengene går til foreningen Stafet For Livet, som er en af Kræftens Bekæmpelses frivilligt drevne aktiviteter, siger Jørgen Sørensen, som nu har samlet 1.500 kroner sammen til foreningen.

Det grimme juletræ trak pludselige overskrifter i december, efter flere billeder af det var blevet delt og diskuteret i en facebookgruppe for folk fra Aars. Og det var ikke kun danske medier, der kastede sig over billederne og historien om det aparte juletræ - også skandinaviske og sågar amerikanske CNN fortalte om træet. 

I Aars var Jørgen Sørensen og resten af Handelsstandsforeningen dog ikke så begejstret for træet, men de lod det stå, og det lader til at være en fornuftig beslutning.

Træets berømthed fik nemlig folk til at valfarte til byen for at se det, og det kunne mærkes hos byens forretninger, som omsatte for langt mere i december måned end sædvanligt.

Træet blev pillet ned i starten af januar i år, og nu ender det formentlig med at være i 130 forskellige danske hjem.


Seneste nyt

fra Nordjylland