Danmarks Jægerforbund vil bekæmpe mårhund med natkikkert

Antallet af mårhunde stiger i Nordjylland og resten af landet, og nu vil Danmarks Jægerforbund bekæmpe den invasive art med nye midler.

Mårhunden er op til flere gange spottet i Nordjylland, og antallet af den invasive art er voldsomt stigende i hele landet. Det er et problem for den danske natur, fordi mårhunden spiser andre dyrs yngel og begrænser naturens mangdolfighed i Danmark.

Sidste år var mere end 100 jægere samlet til informationsmøde i Farsø for at finde ud af, hvad der bør gøres for at komme mårhunden til livs.

Og nu foreslår Danmarks Jægerforbund så, at man må jage mårhunden med den ellers ulovlige natkikkert.

- Det er bekæmpelse af et invasivt rovdyr, og det er det, vi er nødt til at have de nødvendige redskaber til, siger Claus Lind Christensen, der er formand for Danmarks Jægerforbund, til TV Midtvest.

3000 mårhunde i Danmark

Den første mårhund blev registreret i Danmark i 1980 omkring Vejle. Og i perioden fra 1995 til 2003 blev der registreret 25 mårhunde. I dag vurderer Miljøstyrelsen, at der er op mod 3.000 individer i landet.

Mårhunden stammer fra Østasien, og den har ingen naturlige fjender i den danske natur. Derfor støtter Venstre op om jægernes ønske om at få den nu ulovlige natsigte gjort lovlig.

- Jeg mener, at når der er tale om udstyr til at fjerne en invasiv art som mårhunden, så kan man ikke sammenligne det med jagt. Vi støtter, at man bruger den til at komme mårhunden til livs – men når man eksempelvis skal på bukkejagt, så er det selvfølgelig ikke i orden at bruge den, lyder det fra Thomas Danielsen, der er medlem af Folketinget for Venstre og netop udnævnt som klima, energi-, og forsyningsordfører, til TV Midtvest.

Det er tilladt at skyde mårhunde året rundt. Miljøstyrelsen opfordrer jægere til at gøre en ekstra indsats i vintermånederne inden ungerne når at blive kønsmodne.


Seneste nyt

fra Nordjylland