Danmarks mest omblæste fodboldbane er i Hirtshals

DBU Jylland har undersøgt på hvilken fodboldbane, det blæser mest. På banen i Hirtshals mener de ikke, at blæsten har betydning for deres spil.

Tirsdag var der træning i Hirtshals Boldklub, og med på sidelinjen var DBU Jylland. De havde nemlig sat sig for at finde ud af, på hvilken fodboldbane i landet, det blæser mest – og sammen med DMI er de kommet frem til, at det er på banerne i Hirtshals.

- Man ved jo, at det betyder rigtig meget, når man selv har spillet fodbold. Det er irriterende, når det stormer og blæser, siger Martin Weibel fra DBU Jylland.

Da han var på besøg tirsdag aften, viste den medbragte vindmåler indimellem stormende kuling, som er en hastighed fra 20,8 m/s til 24,4 m/s.

I Hirtshals Boldklub er træner Peter Jensen ikke påvirket af blæsten – faktisk er han ligeglad med den.

- Vi blev helt overraskede, da DBU kom og fortalte os det – vi vidste det nemlig ikke. Men blæsten gør ingen forskel. Vi er jo vant til det og tænker aldrig over det, siger han.

Han har dog oplevet, at modstandere har bemærket blæsevejret.

- De siger godt nok, at det blæser i Hirtshals, og det er de da selvfølgelig lidt trætte af. Men om vi har fordel af det, tror jeg ikke, siger Peter Jensen.

Hirtshals Boldklub har aldrig aflyst en træning på grund af vejret.


Seneste nyt

fra Nordjylland