Danmarks største vindmøllepark ligger i Nordjylland

35 ældre vindmøller er erstattet med 22 højeffektive vindmøller i Klim Vindmøllepark. Det giver vindmølleparken en særlig status.

Nu flyder der tre gange så meget strøm ud fra Klim Vindmøllepark end tidligere.

35 af parkens ældre vindmøller er erstattet med 22 3,2 MW-vindmøller, og det skift gør parken til Danmarks største onshore vindmøllepark målt på produktion. De gamle møller havde en højde på 67 meter, og de ny er 149,5 meter.

Samlet set flyder der nu 70 MW eller det samme som 256 millioner kilowattimer ud fra Klim Vindmøllepark. Det svarer til 64.000 husstandes elforbrug.

Alt fra de gamle vindmøller genbruges. Blandt andet er de gamle vindmøllesokler sprængt i stykker og har resulteret i 13.000 tons beton, som kan genanvendes til vejmateriale i området.

- Vi har involveret kommune og lokalborgere i processen allerede fra starten, og vi har fået meget få og kun mindre klager. Det er helt usædvanligt for så stort et projekt som dette, siger Arne Rahbek, kommunikationschef i Vattenfall Vindkraft, der driver vindmølleparken.

Hub North er et nordjysk erhvervsnetværk for virksomheder i vindmølleindustrien, og de er glade for at se, hvordan Danmarks største landvindmøllepark er blevet et skoleeksempel på alt fra genbrug til dialog med beboere i lokalområdet.

- Klim Vindmøllepark er med til at markere Nordjylland som et sted i landet, hvor vi tænker innovativt og grønt. Vi har nogle af de allerbedste geografiske vilkår for at være i front på vindenergiområdet. Det glæder mig hver gang, vi lægger jord til fremskridt for miljøet, og lokalbefolkningen bakker op om det, siger Henrik Wadmann, projektleder i Hub North.


Seneste nyt

fra Nordjylland