Danmarksmestre begynder titelforsvar på hjemmebane

Frederikshavn Seahawks er dobbelte forsvarende mestre i Sejlsportsligaen. Forsvaret af medaljen starter på hjemmebane.

Danmarks bedste sejlklub hedder Frederikshavn Sejlklub, og sidst i maj skal de forsvarende mestre afholde stævne, hvor de fire sejlere begynder kampen for at genvinde guldet. 

Så der er travlhed i Frederikshavn Sejlklub, hvor forberedelserne til det store arrangement, der får deltagelser af de bedste klubhold fra hele landet, er i fuld gang.

Der skal blandt skaffes sponsorer, så økonomien hænger sammen. Sejlklubben sælger forskellige pakker til virksomhederne. Her er det muligt at købe sig adgang til et foredrag med ligasejleren Kris Houmann fra Frederikshavn. Man kan også selv få lov til at opleve på egen krop, hvordan det er at sejle kapsejlads i en ligabåd.

- Vi håber naturligvis på et overskud, og så ser vi jo gerne, at besøget af Sejlsportsligaen gør, at vi får flere nye medlemmer. Især vil vi gerne have flere yngre i klubben. Det er vigtigt for vores fremtid, udtaler sekretær Morten Grønning Jensen til Kanal Frederikshavn.

Alt peger på, at de nykårede danmarksmestre, Frederikshavn Seahawks, skal forsvare dere titel på hjemmebane i næste sæson.
Alt peger på, at de nykårede danmarksmestre, Frederikshavn Seahawks, skal forsvare dere titel på hjemmebane i næste sæson.
Foto: Sejlsportsligaen

Landets 18 bedste klubber tager turen til Frederikshavn i den sidste weekend i maj. Og bare en uge efter - den første weekend i juni - kommer de 18 klubber fra 2. division til Frederikshavn.

Sejladserne er korte og intense og foregår tæt på land med målgang kun 10 meter fra kajkanten ved Frederikshavn Marina. Lige nu er sejlklubben ved at bygge en ny bro, som tilskuerne kan stå på, ligesom den skal bruges, når der hurtigt skiftes besætning i bådene.

Sejlsportsligaen sejles i den moderne sportsbåd af typen J/70. Der er seks både i vandet. I hver båd er der fire besætningsmedlemmer. 

Frederikshavn Sejlklub vinder Sejlsportsligaen for andet år i træk.
Frederikshavn Sejlklub vinder Sejlsportsligaen for andet år i træk.
Foto: Dansk Sejlunion.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland