Danmarkspremiere på lunchtrav i Aalborg

For første gang nogensinde her i landet er der i dag blevet afviklet lunchtrav på Racing Arena Aalborg.

Måske ikke uventet er der langt mellem tilskuerne til danmarkspremieren på lunchtrav.

- Det er jo mest pensionister og efterlønsmodtagere, der er her i dag. Men mon ikke omsætningen bliver banket op alligevel, siger Erik Gade fra Aalborg, der er kommet på væddeløbsbanen i mange år.

Lunchtrav er en let anretning med fem travløb på mindre end halvanden time. Hestevædeløb i middagsstunden er dog ikke noget, der er opfundet for at trække flere tilskuere til. Det handler i stedet om at banke omsætningen op - med hjælp fra spillere i vores skandinaviske nabolande.

Lunchtrav er et fænomen, der har været udbredt i Sverige i mange år. Nu er turen så kommet til Danmark.

- Udover at vi godt vil tilbyde et lidt anderledes arrangement midt på dagen, så er den økonomiske finte ved det her, at nordmænd og svenskere i stor stil spiller med. Det øger omsætningen væsentligt, siger Lars Hellerup, der er banechef på Racing Arena Aalborg.

På en almindelig aften med 9-10 væddeløb på Racing Arena Aalborg er omsætningen sådan lige omkring én million kroner, men fordi svenskerne og nordmændene nu spiller med, lykkes det her på premieredagen - med bare fem løb - at banke omsætningen op på knap 2,2 millioner kroner. Noget hesteejerne, trænerne og jockeyerne kan lide. 

- Øget omsætning skal jo med tiden gerne betyde større præmier, siger travtræner Morten Friis. 

Årsagen til at Racing Arena Aalborg er blevet udvalgt som bane til lunchtrav hænger blandt andet sammen med, at Nordjylland er den landsdel, hvor der er suverænt flest væddeløbsheste.

Foreløbig er der planlagt yderligere tre lunchtrav i Aalborg.


Seneste nyt

fra Nordjylland