F-16: Dannebrog flyver over Aalborg

To F-16- fly prydede luften over Aalborg i dag, da der var åbningsceremoni på Tall Ships Races.

De fleste forbinder Tall Ships Races med skibe og sejlads, men onsdag eftermiddag blev arrangementet også fejret fra luften, da Flyvestation Aalborg bidrog til den store åbningsceremoni.

Flyvestationen sendte to F-16-fly i luften klokken 17.15, som fløj hen over havnen og alle skibene, inden de drejede af og tog en tur hen over Nibe Festival, så festivalgæsterne også kunne nyde synet af de lynhurtige jægerfly.

På tilbagevejen slog flyene endnu et sving forbi Tall Ships Races, så gæsterne kunne få et syn mere.  

- Sidste år havde vi et Air Show, hvor kommunen bakkede flot op, og når vi så også kan give lidt den anden vej, så er det jo en ganske fin anledning til det. Derudover kommer der jo mange mennesker, så det er også en mulighed for at få et indblik i, hvad Forsvaret laver af opgaver, siger Morten Valentin Jensen, der er kaptajn og presseofficer hos Flyvestation Aalborg.

De to F-16 fly blev ledsaget af et af Forsvarets Hercules-fly. Her havde TV2 Nord fået mulighed for at være med på flyveturen, så de to fly kunne filmes fra luften.

Her ses de to fly i luften over Limfjorden.

F-16 i rødt og hvidt

Det ene af de to F-16-fly var malet som Dannebrog, og det blev oprindeligt brugt til at fejre det danske flags 800-års jubilæum den 15. juni i år. Men i anledning af Tall Ships Races kom det igen i luften:

- Man skal selvfølgelig lægge mærke til Dannebrogsflyet, for det er meget specielt, og det er ikke et, vi bruger hver dag. Det er kun i år, flyet er malet på lige præcis denne her måde, så det er en af de få lejligheder, man får for at se det herhjemme, siger Morten Valentin Jensen. 

Det ene fly er et helt særligt Dannebrogs-fly i anledning af Dannebrogs 800-års jubilæum.

Flyshowet var ikke kun for fornøjelsens skyld. Der kommer op til 750.000 besøgende til Aalborg de næste dage, og Forsvaret håber, at showet kan være med til at øge interessen for Forsvaret. De er også repræsenteret på havnen i Aalborg, hvor de har en stand:  

- Jeg håber selvfølgelig, at vi får skabt lidt nysgerrighed for, hvad vi laver, og hvilke opgaver, Forsvaret laver, og at de så bagefter også vil komme ned og kigge på vores stand på havnen, siger Morten Valentin Jensen fra Flyvestation Aalborg. 

 
 
Foto: Jesper Lange

Seneste nyt

fra Nordjylland