Dansk El-Forbund anklager entreprenør

Dansk El-Forbunds nordjyske afdeling anklager entreprenørfirmaet Kirkebjerg a/s for at presse vikarbureau til at misbruge systemet gennem urealistisk lave tilbud.

I forbindelse med opførelse af ungdomsboliger i Aalborg for Himmerland Boligforening, oplevede Dansk El-Forbunds nordjyske afdeling, at en underentreprenør havde folk gående i virksomhedspraktik. Det er ikke tilladt da der er tale om et vikarbureau, mener forbundet.

- Det, vi opdagede, var, at den ene underentreprenør, Flexmate fra Hjørring, havde folk gående i virksomhedspraktik. Men det må de faktisk ikke have, fordi det er et vikarbureau. Så formelt var de i virksomhedspraktik i et firma på Frederiksberg, forklarer Jens Kristian Andersen, afdelingsformand i DEF Nordjylland.

- Det er mit klare indtryk, at Kirkebjerg A/S lukrerer på at kunne afgive lave udbudspriser og så bruge underentreprenører til at presse priserne ned, lyder det fra Jens Kristian Andersen.

Hos Kirkebjerg A/S afviser man anklagerne:

- Det kan jeg ikke genkende. Og det har jeg i princippet heller ikke nogen kommentar til. Vi lever jo i et marked, hvor der er en prisdannelse, og vi er desværre i den situation, at vi ikke vinder ret mange licitationer i øjeblikket, siger Henrik Frandsen, direktør i Kirkebjerg A/S.

Vikarbureauet Flexmate har ikke ønsket at udtale sig i sagen.


Seneste nyt

fra Nordjylland