Dansk Erhverv: Nordjyske virksomheder er pessimister

40 procent af de nordjyske virksomheder spår et fald i deres omsætning.

De nordjyske virksomheder er både mindst optimistiske og mest pessimistiske, når det kommer til forventningerne til næste års omsætning. Det viser en prognose lavet af Dansk Erhverv.

Hvor over halvdelen af virksomhederne i region Syddanmark og region Hovedstaden tror på en øget omsætning i 2014 er kun 40 procent af de nordjyske virksomheder af den overbevisning. Modsat ser det ud, når virksomhederne skal vurdere om de tror omsætningen falder. Her tager virksomhederne i Region Nordjylland den pessimistiske førertrøje. 24 procent spår en tilbagegang i omsætning. Og også her er Region Hovedstaden i den modsatte grøft, viser prognosen. Blot 12 procent spår tilbagegang.

- Den økonomiske udvikling i Nordjylland er generelt præget af udkants-problematikken og en efter danske forhold relativt stor afstand til eksportmarkederne. Regionen sidder ekstra godt fast i den lavvækstfælde, som Danmark generelt har været fanget i siden krisen satte ind i 2008. Men det er da positivt, at virksomhederne tror på en lille fremgang i omsætningen, så 2014 forhåbentligt bliver et økonomisk mere solidt år, hvor de nordjyske virksomheder konsoliderer sig en smule, siger underdirektør i Dansk Erhverv Niels Milling om det nordjyske resultat.

- Kommunerne spiller en central rolle, når det kommer til at gøre den offentlige sektor mere smidig og erhvervsvenlig. Derfor bør politikerne i de nordjyske kommuner fokusere på at sænke de kommunale skatter, dækningsafgifter og gebyrer og begrænse de administrative byrder, så det bliver mere gunstigt at drive virksomhed i regionen. Det vil sikre flere arbejdspladser - til glæde for regionen, virksomhederne og borgerne, fortsætter Niels Milling.


Seneste nyt

fra Nordjylland