Dansk far risikerer livstidsstraf for drab

Anklager afviser, at dansk far ville begå selvmord i brand, der kostede to døtre livet i skov uden for Berlin.

Den nordjyske mand, der står tiltalt i Tyskland for at have dræbt sine to døtre, skal straffes med fængsel på livstid.
Det sagde statsanklager Peter Petersen tirsdag under sin procedure i retssagen i Potsdam uden for Berlin.

De to døtre på 9 og 10 år omkom i flammerne, da der blev stukket ild i den bil, de sad i. De havde forinden været på ferietur sammen med faren, men var blevet bedøvet med sovemedicin.
Faren har i retten forklaret, at han ville begå selvmord sammen med pigerne, men han overlevede altså branden.

Og anklageren mener ikke, at det er rigtigt, når faren siger, at han ville tage livet af sig selv. Tekniske undersøgelser har vist, at han formentligt kun sad i den brændende bil i få sekunder, før han flygtede.

Der var tale om en målrettet og planlagt handling, sagde anklageren. Ifølge anklageren ville manden dræbe døtrene, fordi han var jaloux på sin eks-kone.
Manden var skilt fra pigernes mor, og der var strid omkring samværet med døtrene.

Ifølge anklageren skulle motivet til drabet være, at "ramme hende så dybt, som det er muligt for noget menneske" ved at tage børnene fra hende.

Han har sat sine egne interesser og ikke pigernes tarv i forgrunden, og hans motiv var dermed både ondskabsfuldt og lavt, sagde anklageren under sin procedure.

Tirsdag forsøgte den danske mands advokat, Thomas Arndt, at få gennemført en ny mentalundersøgelse, men det afviste retten.

Tyske eksperter har tidligere konkluderet, at den 41-årige far ikke var sindssyg, og at han er egnet til straf. Derfor risikerer han livsvarigt fængsel, når der falder dom i sagen senere på måneden.
Sagen ventes afsluttet den 31. maj.

Hvis den tiltalte dømmes, skal en domstol afgøre, om straffen skal afsones i Tyskland, eller om manden kan afsone i Danmark.

/ritzau/DPA


Seneste nyt

fra Nordjylland