Dansk Folkeparti vil afskaffe halalkød i Aalborg kommune

Dansk Folkeparti i Aalborg byråd foreslår, at man blandt andet forbyder halalkød i kommunens institutioner og holder kristne traditioner i hævd.

Når byrådet i Aalborg holder møde i disse minutter, skal medlemmerne blandt andet tage stilling til, om halalkød skal forbydes i Aalborg kommune.

Det er Dansk Folkepartis gruppe i Aalborg byråd, der har fået et punkt på dagsorden, hvor de ønsker at byrådet vedtager, at kommunen værner om såkaldte danske værdier.

Under punkt 10 bliver det drøftet, om halalkød skal forbydes i kommunens institutioner, mens svinekød skal være en væsentlig bestanddel af kosten. Der henvises til, at man hermed vil ”afspejle danske traditionelle madvaner.”

Der foreslåes også, at institutionerne ikke må afskaffe danske kristne traditioner, som eksempelvis at synge julesalmer, tage på kirkebesøg eller pynte op til påske. De vil også have, at der ikke må indføres nogle fridage ud over de danske fri- og helligdage. Og til slut så ønsker Dansk Folkeparti, at svømmehallerne ikke kan lukkes og reserveres til borgere ”med tilknyt til ikke-kristne religioner”.

Dansk Folkeparti argumenterer forslaget med at ”den øgede indvandring i Danmark af folk med en meget anderledes kultur og religion end den kristne, danske, udfordrer borgerne og samfundet i en grad aldrig set før”.

TV2 Nord følger byrådsmødet. Imens kan du deltage i debatten på TV2 Nords Facebook side.  

 


Seneste nyt

fra Nordjylland