Danske fjerdamer spiller sig i japansk finale

Damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen er sikkert videre til finalen ved Japan Open.

Damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen spillede sig lørdag i finalen i Super Serie-turneringen Japan Open i Tokyo. De tredjeseedede danskere brugte 46 minutter på at besejre et japansk par i semifinalen med 21-16 og 21-14.

De to japanske kvinder Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi spillede lige op med danskerne, når det gjaldt om at smashe fjerbolden i gulvet. Men på nettet var danskerne bedst med hele ni vindere mod japanernes fire.

Danskerne møder de førsteseedede kinesere Ma Jin og Tang Jinhua i finalen søndag.

Christinna Pedersen var lørdag også med i semifinalen i mixeddouble, hvor hun tabte med makkeren Joachim Fischer til det førsteseedede kinesiske par Xu Chen og Ma Jin i to sæt.

Den danske mixeddouble tabte første sæt 21-17, men kom igen i andet sæt, hvor Pedersen og Fischer havde sætbold ved 20-19. Det endte dog med, at kineserne trak det længste strå og vandt sættet med 23-21 i den 52 minutter lange kamp.

Danskerne sad godt på nettet, hvor Pedersen og Fischer havde 12 vindere mod kinesernes syv.

Til gengæld var kineserne klart bedre til at smashe bolden i gulvet. Hele 18 gange måtte danskerne forgæves strække sig efter kinesernes smash, mens danskerne kun hamrede bolden ned 11 gange.

Den danske herredouble var også i aktion i Japan lørdag. VM-sølvvinderne fra i år og OL-sølvvinderne fra sidste år, Mathias Boe og Carsten Mogensen, tabte semifinalen mod de useedede kinesere Hong Wei og Chai Biao i tre sæt.

De danske herrer tabte 21-11 i første sæt, men kom igen og vandt andet sæt med 21-15, efter at have været bagud.

I tredje sæt glippede det for Boe og Mogensen i de afgørende sidste dueller ved stillingen 19-19, og de danske herrer tabte sættet med 21-19 efter knap en times spil.


Seneste nyt

fra Nordjylland