Dåsetun fanget af bureaukratiske regler

En fodfejl betyder nu at 135.000 dåser tun er strandet på COOPs lager i Aalborg.

COOP fik ved en fejl ikke stemplet sit veterinærcertifikat i forbindelse med importen af dåsetun fra Thailand til en værdi af 1 million kroner. Ifølge EU-regler skal dåserne derfor enten destrueres eller sendes ud af EU og så importeres igen, før de kan videresælges. COOP kalder sagen for absurd.

- Vi mener at sunde, gode fødevarer bliver underkendt på en administrativ fodfejl. Vores fødevarekontrol-system burde være for godt til at det kan ske, mener COOPs kvalitetschef Karin Frøidt.

Selvom COOP har importeret tun fra Thailand gennem tyve år, så er der ikke noget at gøre. Dåserne skal destrueres eller sendes ud af EU. Derefter må dåsetunen så gerne komme ind i Danmark igen. COOP har 60 dage til at beslutte sig for, hvad der skal ske med tunen.

- Vi synes, det er et stort miljøsvineri at sejle de samme dåser frem og tilbage til Thailand to gange for at få det rette stempel på certifikatet. Det er os, der har begået en fejl, men reaktionen er kammet helt over, når bureaukratiet vinder over den sunde fornuft, siger Karin Frøidt.
 


Seneste nyt

fra Nordjylland