DASU-formand: Ekspropriering er nødvendig

Hvis Ørnedalsbanen skal reddes, er Frederikshavn Kommune nødt til at træde til. Det mener formanden for Dansk Automobil Sports Union (DASU), Henrik Møller. 

Formanden for DASU deltog onsdag aften i et stort møde i Sæby om Ørnedalsbanens fremtid. Han opfordrede han politikerne i Frederikshavn Kommune til at handle, hvis banen skal bevares. 

- Jeg vil opfordre kommunen til at hjælpe os alt, det de kan, for banen er vigtig for os. Det er også vigtigt for klubben, og det er en af de mere driftige klubber, som vi har. Det kan i sidste ende være, at man skal gribe til et voldsomt redskab som ekspropriation, siger Henrik Møller.

Omkring 200 mennesker deltog i møde om Ørnedalsbanens fremtid. Heriblandt flere politikere fra Frederikshavn Kommune. 

250 medlemmer står til at miste deres motorsportsklub.

Motorsportsklubberne i Frederikshavn har i et par år ledt efter en placering til en motorbane i Vendsyssel. 24 forskellige steder har været undersøgt, og i to tilfælde var slutsedlen også skrevet under. Alligevel har anstrengelserne været forgæves.

Frederikshavn Kommune ønsker at bevare Ørnedalsbanen og motorsporten i kommunen, men borgmesteren afviser, at kommunen på nuværende tidspunkt vil gribe til ekspropriering.

- Jeg håber, at der åbner sig en mulighed, og det er også sådan, at før man indleder en ekspropriering, så skal alle muligheder være udtømt, og der er vi ikke endnu, siger Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit S. Hansen (Socialdemokratiet).

 

Siden 1955 har der været kørt motorløb i Ørnedalen ved Sæby. Området er ejet af Sæbygård Avlsgaard, som i 2016 opsagde aftalen med motorsportsklubberne i Ørnedalen, da selskabet ønsker at benytte området til andet formål end motorbane. 

- Jeg oplever kolossal støtte og kærlighed til Ørnedalsbanen, og det gør ondt ind i hjertet at høre hvor meget banen betyder for området, og at ejeren har opsagt lejemålet. Det er og bliver beklageligt, siger borgmesteren. 

Både Erhvervsforeningen, Handelsstandsforeningen og Turistforeningen i Sæby ønsker at bevare banen. 

- Sidste år holdt klubberne tre Danmarksmesterskaber på banen, og der kommer også kørere og tilskuere fra Sverige og Norge, så banen er vældig vigtig for os, siger formanden for DASU, Henrik Møller. 


Seneste nyt

fra Nordjylland