De betaler mest i skat

Bare fire nordjyske virksomheder er på listen over landet største skatteydere

Skatteministeriet har i dag offentliggjort en liste med de 100 firmaer i Danmark, der betaler mest i selskabsskat. Kun fire nordjyske selskaber er på listen. Det er Spar Nord, Aalborg Portland, A. Enggaard og Nordjyske Bank.

Skatteminister Karsten Lauritzen var i dag i Nordjylland for at sige tak til en af de virksomheder, der betaler mest i selskabsskat i Danmark. Besøget foregik hos Bilka i Skalborg, der som en del af Salling Group ligger nummer 19 på listen over de 100 firmaer, der bidrager mest til skattekassen. Bare fire nordjyske virksomheder har sneget sig i top 100 blandt de største selskabsskatteydere i Danmark. Spar Nord er nummer 35, Aalborg Portland er nummer 66, A. Enggaard nummer 74 og Nordjyske Bank er 83'er.

- Det er ikke fordi, der ikke bliver tjente penge i Nordjylland i hvert fald, siger Karsten Lauritzen til TV2 Nord, inden han fortsætter:

- Jeg tror, det er lidt historisk betinget, hvor de her store koncerner ligger henne. Det, jeg glæder mig over, er at der er fire nordjyske selskaber på listen, der hører til i Nordjylland, påpeger Skatteministeren.

I forbindelse med offentliggørelsen besøgte Karsten Lauritzen Bilka i Skalborg, der som en del af Salling Group ligger nummer 19 på listen over de 100 firmaer, der bidrager mest til skattekassen. I alt bliver der indbetalt 72 milliarder i selskabsskat i Danmark, og de 100 største virksomheder står for godt halvdelen af det beløb. Medicinalkoncernen Novo Nordisk er nummer et på listen.


Seneste nyt

fra Nordjylland