De borgerlige vil også hæve skatten

Efter et par dages tavshed afleverede de borgerlige partier i Mariagerfjord i dag deres fælles budgetforslag. De vil hæve skatten med 0,3 procent - 0,1 procent mindre end flertallet.

0,4 eller 0,3 procent i skattestigning. Det var de marginaler, der fik de to fløje i Mariagerfjord byråd til at gå hver til sit tirsdag eftermiddag.

- Vi har strakt os, så langt vi kunne, altså til 0,3 procent mere i skat. Flertallets krav virkede på os, som et ultimatum, siger Carsten Brandt fra Venstre, der i dag afleverede de borgerliges forslag til budget for 2008.

De borgerlige vil ikke røre Bie-centeret i Hobro. De to væresteder i Arden og Hadsund skal fungere for halvdelen af de penge de har i dag - og så vil de borgerlige sørge for at kassebeholdningen stiger.

- Vi vil have en puffer i økonomien, så vi altid har 2000 kroner i kassen for hver af vores borgere. Det mål når vi 2012, hvis vi følger vores budgetforslag, siger Carsten Brandt.

Borgmester Hans Christian Maarup var positiv overrasket over de borgerliges budgetforslag.

- Jeg er fortrøstningsfuld. De hurdler vi fornemmede der var i tirsdags ser ud til at være ryddet af vejen, så måske kan vi stadig få et bredt forlig, siger den socialdemokratiske borgmester.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord