Susan reddede hval: - De kalder mig en helt og en rollemodel

Mens hundredevis af tilskuere bare stod og kiggede på den strandede hval i Hobro, hoppede Susan i vandet og trak den fri. Mød den seje kvinde.

Onsdag morgen hørte Susan Nørregaard Sand om den 10 meter lange vågehval, der havde kilet sig fast på lavt vand ved sejlklubben i Hobro. 

Men modsat alle andre nøjedes hun ikke med at kigge på den lidende hval. Resolut hoppede hun i badedragten og derefter i vandet, hvor hun fik hjælp at to andre, der heller ikke kunne holde ud at se hvalen lide. 

- Det var lidt svært at komme i vandet, men der var et formål med det, og så var det ikke så slemt, siger hun om sin gerning, der nu får masser af ros med på vejen fra kendte og ukendte mennesker. 

Nogle har endda kaldt hende en 'helt' og en rollemodel. 

- Det er ikke så meget aktionen i sig selv. Det er egentlig bare, at man kommer hjem og føler, man har gjort en forskel. Det er bare en rar følelse. Man har det godt, siger hun om sin præstation. 

I dag var hun igen på havnen i Hobro. 

-  Det var en fantastisk oplevelse. Jeg så den ikke svømme ud, efter vi fik den fri, for der skyndte jeg mig op. Men at se den bagefter, i solen, og med alle de mennesker, der synes, der blev gjort noget godt, og se den komme ud, var helt fantastisk. 

Susan vil gerne opfordre til, at man generelt gør noget, når nogen har brug for hjælp.  

- Det er heldigt nok, at man kan få en debat i gang. Man ser det også ved ulykker, hvor folk stopper op og ikke gør en skide. Her var vi tre, der hjalp den, og det er ikke særlig mange, lyder hendes opfordring. 

Gense hendes redning af hvalen her. 

Efter det lykkedes hende og to andre at få trukket hvalen fri, var hun helt og aldeles beskeden, da hun skulle beskrive sin egen indsats. 

Susan Nørgaard Sand fra sprang i vandet sammen med to andre i fjorden ved Hobro Sejlklub og fik trukket strandet vågehval fri.

Seneste nyt

fra Nordjylland