De kan få debut i Champions League

01:58

1 af 2

AaB står foran sæsonens to vigtigste kampe, når de i næste uge skal forsøge at spille sig i Champions League mod cypriotiske Apoel. Men på grund af den aktuelle spillerstrejke, så kan det ende med, at AaB må sende deres U19-hold på banen.

Champions League betyder millioner af kroner i klubkassen, men fodboldklubben AaB er endt i en meget uheldig situation forud for de vigtige kvalifikationskampe.

For det er endnu ikke lykkedes Spillerforeningen og Divisionsforeningen at nå til enighed om en ny overenskomst, der skal sætte rammerne for dansk fodbold i fremtiden.

Det betyder, at AaB kan blive nødt til at sende klubbens talenter på banen.

- Det er da lidt en surrealistisk tanke, at man som 18-årig kan risikere at komme ind og skulle spille en Champions League-kamp, siger Casper Sørensen, der til daglig optræder på AaB's U19-hold.

På grund af strejken har cheftræner Kent Nielsen valgt at deltage i flere af U19-holdets træningspas denne uge.

- Det er jo super sjovt, og man kan også fornemme, at han ved en helt masse ting, som vi også kan tage med til vores U19-kampe, siger Asger Bust, der også er U19-spiller.

Og på trods af udsigten til stjernestøv og rampelys, så er der bred enighed blandt talenterne, om at strejken gerne må ende inden på onsdag.

- Vi håber på for Aalborg by og AaB, at det bliver Superliga-mandskabet, som i sidste ende spiller kampen. Det er nu dem, som vores fans vil se, og det er også det, som vi helst vil se, siger Casper Sørensen.

Kampen mod Apoel spilles på onsdag kl.20.45.

Flere nyheder fra TV2 Nord