De nordjyske campingpladser har mistet 30.000 overnatninger på en måned

Det har været en rigtig våd sommer, og det koster dyrt for de nordjyske campingpladser.

Det solrige varme danske sommervejr blev som frygtet; væk! Det koster dyrt for de nordjyske campingpladser, for når vejrudsigten lover regn med regn på, så bliver camping-turisterne - ligesom vejret - væk.

Det kan læses på bundlinjen, og alene i juli måned var der 30.000 færre overnatninger på de nordjyske campingpladser i forhold til samme måned sidste år.

Det viser tal fra Visit Nordjylland.

- Camping-erhvervet har oplevet en tilbagegang, og jeg vil betegne det, som en halvskidt sæson. Det kommer desværre i kølvandet på, at campingbranchen de seneste år har haft en flad kurve, fortæller direktør hos Visit Nordjylland, Lars Enevold.

Camping-turismen er yderst vejrafhængig, og med hele tre somre uden pragende sommervejr, håber Lars Enevold nu, solen vil skinne også over Nordjylland.

- Det, vi håber på, er, at der nu kommer tre gode år, siger Lars Enevold. 

 

Det har været en rigtig våd sommer, og det koster dyrt for de nordjyske campingpladser.
Det har været en rigtig våd sommer, og det koster dyrt for de nordjyske campingpladser.

På Svinkløv Camping kan man godt mærke, at gæsterne svigter - og de, der er kommet, tager hurtigere afsted igen på grund af vejret.

- Det har været det ringeste vejr, jeg har oplevet.  Vi har nærmest ikke kunnet se en vejrudsigt i sommer uden regn i to dage, siger Hans Sørensen, forpagter af Svinkløv Camping.

Og på bundlinjen kan det også ses på Svinkløv, at vejret har påvirket turiststrømmen negativt.

Hans Sørensens vurdering er, at han har mistet mellem fem og otte procent i omsætning i forhold til sidste år.

Ifølge direktør for Visit Nordjylland, Lars Enevold, er vejret som bekendt ikke meget, man kan stille op imod, men han erkender, at man kan blive bedre til i turisme-sammenhænge at kommunikere bedre om, hvilke tilbud Nordjylland byder på i sommeren-sæsonen - også selvom vejret ikke spiller med.

- Man kan på den lange bane se på, om man kan ændre noget i camping-erhvervet, som gør det mindre vejrafhængigt, men det handler også om, at få fortalt, at der er al mulig grund til at være turist i Nordjylland - også selvom, der er 18 grader og blæst, siger Lars Enevold.

På Svinkløv Camping forsøger forpagter Hans Sørensen at holde humøret oppe.

- Der er ikke så meget andet at gøre, end at komme videre og klø på igen næste år. Vejret er en del af vilkårene for at drive campingplads i Danmark, og det skal man ikke lade sig slå ud af, siger Hans Sørensen.

Om få dage står den dog på ferie for camping-forpagterens vedkommende. Svinkløv Camping lukker for sæsonen den 1. oktober. 


Seneste nyt

fra Nordjylland