De nordjyske kristendemokrater er klar til valg

For nogle er det kommende folketingsvalg kærkomment. Efter nogle år i politisk mørke får Kristendemokraterne igen en mulighed for at gøre et nyt indtog på Christiansborg

Da statsministeren trykkede på valgknappen, kom det som en rigtig god overraskelse for Kristendemokraterne. De har nemlig ventet længe på en chance for at komme ind i varmen på Christiansborg. Plakaterne er for længst sendt i trykken, og kampen tages op, efter landsmødet i Middelfart i denne weekend.

Ved valget 2005 blev næstfomand Mogens Nørgaard og resten af Kristendemokraterne sat ud af det politiske spil. Partiet nåede ikke spærregrænsen på 2 procent, og det er slet ikke sjovt at være helt uden for.

- Da havde jeg en træls fornemmelse i maven, jeg anede jo nok hvor det bar hen. Men det der med at skulle pakke sine ting på Christiansborg ned på 24 timer - det er altså en hård proces, fortæller Mogens Nørgaard.

Men den politiske pause, har de brugt på at pudse programmet af.

- I den tid hvor vi har været ude af folketinget, har vi haft god mulighed for at gennemtænke vores politik, sådan at vi ikke altid svarer per automatik, men tænker over, om det passer ind i vores ideologi, også i forhold til den tid som vi lever i nu, siger folketingskandidaten.

Meningsmålingerne sender ikke Kristendemokraterne i Folketinget. Men Mogens Nørgaard er optimist:

- Jeg håber selvfølgelig, at armene kommer helt op den her gang, og jeg håber selvfølgelig, at vi kommer ind i folketinget med en 5-6 mandater.

Flere nyheder fra TV2 Nord