De nordjyske Superliga-klubber sparker gang i pokalturneringen

Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Hobro IK og Vendsyssel FF træder onsdag ind i pokalturneringens anden runde, hvor de skal en tur til henholdsvis Lyseng ved Aarhus og Egen på Als.

Mens herrelandsholdet trækker de fleste overskrifter om fodbold i disse dage, så er anden runde af landspokalturneringen blevet sparket i gang. Onsdag gælder det så to af de tre nordjyske Superliga-klubber. Hobro IK skal en tur til det sydlige Aarhus, hvor Lyseng IF venter.

IF Lyseng spiller til dagligt i Danmarksserien, men så sent som sidste sæson, var klubben i anden division. Men det til trods mener cheftræner i Hobro IK, Allan Kuhn, stadig, at Hobro bør være de orange fra Lyseng overlegne.

Læs også Hobros generte stjerne

- Pokalfodbold handler jo altid om at gå videre, og det er også vores mål i morgen. Vi møder et hold fra Danmarksserien, og derfor må vi siges at være favoritter. Der skal være niveauforskel på os og Lyseng rent tempomæssigt, men derfor skal vi stadig have stor respekt for Lyseng, siger Allan Kuhn til Hobro IK’s hjemmeside.

Vendsyssel skal til Als

Det andet nordjyske Superliga-hold i aktion onsdag er Vendsyssel FF. Vendelboerne må tage den lange tur ned ad E45 til Als, hvor de skal op imod Egen UI, som normalt spiller i serie 1.

- Vi skal gribe kampen an som enhver anden fodboldkamp, så vi skal være topseriøse. Det er sindssygt vigtigt, at vi kommer ud og viser den rette attitude, et godt fysisk udtryk og noget kvalitet. Jeg forventer, vi sætter os igennem, og tager hvert eneste minut seriøst. De skal nok gøre alt, hvad de kan for at drille os. Men det er klart, at vi kommer nok til at dominere kampen, og derfor skal vi have noget kvalitet ind i det, vi laver, siger Vendsyssel FF’s cheftræner, Jens Berthel Askou.

Der er kickoff til begge kampe klokken 17.15 onsdag aften.

Nordjylland var også repræsenteret i pokalturneringen tirsdag, hvor Jammerbugt FC fra anden division slog FC Djursland fra Danmarksserien med 3-1.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord