De små og nye partier fattes penge til valgkamp

Kristendemokraternes kandidater drager i kamp med 20.000 kroner på lommen, mens Ny Alliance i Nordjylland ingen penge har at føre valgkamp for.

Kristendemokraternes folketingskandidat i Himmerlandskredsen Henrik Christensen er i fuld gang med at bruge sine 20.000 kroner rigtigt. Pengene bruges til at give maksimal effekt hos vælgerne.

- Det er ikke meget, men pengene gør det ikke alene. Mine holdningerne er det folk skal støtte, siger Henrik Christensen (Kr.dem.)

Kristendemokraterne har 100.000 kroner til den fælles nordjyske valgkamp. Eller cirka det samme som Inge-Lene Ebdrup har brugt på sin personlige valgkamp de seneste par gange som venstrekvinde.

Nu er hun spidskandidat for Ny Alliance - og så er pengekassen tom.

- Vi har ingen penge, så jeg og min bestyrelse må i gang med at kontakte sponsorer for at finde midler, siger Inge-Lene Ebdrup, (Ny Alliance).

Ny Alliance har ellers fine forhold i København med fleree ansatte og stor opbakning, men pengene bliver ikke kanaliseret ud til de enkelte folketingskandidater.

Derfor må partiet ud på sponsormarkedet, med fare for at møde krav om gengæld, når lovene skal vedtages i Folketinget.

- Bidragene får ingen indflydelse på vores politik. Hvis de vil give penge, så skal de støtte den kurs vi har lagt politisk, siger Inge-Lene Ebdrup.

Hos Kristendemokraterne sætter Henrik Christensen sin lid til andet end pengenes indflydelse.

- Vi har en række dygtige politiske frontfigurer, der nok skal trække stemmer til. Penge er jo ikke alt, siger Henrik Christensen.

Flere nyheder fra TV2 Nord