De studerende: Fingrene væk fra SU'en

Godt 50 studerende fra Aalborg Universitet mødtes torsdag aften på studenterhuset for at diskutere skattekommissionens udspil omkring SU- området.

Skattekommissionens udspil lægger op til at skære SU'en til videregående uddannelser ned til fire år i stedet for de seks år, som den er på i dag. Dette vil for nogle studerende betyde, at de ville komme til at skulle låne op mod 110.000 kroner for at kunne gennemføres deres uddannelser.

- Vi kan ikke acceptere at man inddrager hvad der er eksistensgrundlaget for utrolig mange nuværende og kommende studerende, i en kommende skattereform. SU'en er til for at man som studerende kan koncentrere sig fuldt ud om sit studie, og for at man kan holde mængden af arbejde ved siden af på et minimum, siger uddannelsespolitisk ordfører for studentersamfundet ved Aalborg Universitet, Jonas Caben Iversen.

De studerende ved Aalborg Universitet er gået sammen med de aalborgensiske elevorganisationer om at råbe politikerne an. Det sker ved både demonstrationer, læserbreve, underskriftsindsamlinger og publicering af YouTube-videoer.

- Det er utrolig vigtigt at de nordjyske folketingspolitikere, indser hvilken katastrofe det vil være for Nordjylland, hvis den nordjyske ungdom begyndte at vælge de lange videregående uddannelser fra på grund af udsigten til en gæld i hundred tusind kroner klassen, siger Jonas Caben Iversen


Seneste nyt

fra Nordjylland