De sundhedsfaglige uddannelser hitter i Nordjylland

Onsdag den 5. juli var der deadline for ansøgninger til de videregående uddannelser. I Nordjylland er det i sær de sundhedsfaglige uddannelser, de studerende søger ind på.

Ondag eftermiddag var personalet på Aalborg Universitet i fuld gang med at gennemgå årets ansøgninger til de videregående uddannelser. Fristen for at søge ind på kvote 1 løb ud klokken 12.00 den 5. juli, og tallene i Nordjylland viser en klar tendens. 

- Lige nu kan vi se at vi har fået en stor stigning i første prioritetsansøgninger på lægestudiet, og det er vi jo rigtig godt tilfreds med, det ser rigtig godt ud, fortæller Inger Askehave, der er prorektor ved Aalborg Universitet. 

Aalborg Universitet har i år modtaget 36 procent flere førsteprioritetsansøgere til medicinstudiet. En førsteprioritetsansøger har valgt Aalborg Universitets medicinstudie, som det de helst vil studere på af alle medicinstudier i landet.

- Jeg tror, årsagen er, at studiet har fundet sin form. Vi har fået tildelt flere studiepladser. Og en stigning fra 100 til 150 studiepladser betyder også, at der er flere unge der får blod på tanden, siger Inger Askehave. 

Det er ikke kun på Aalborgs Universitet, at de sundhedsfaglige uddannelser trækker. På University College Nordjylland (UCN) kan de se en stigning i antallet af ansøgere til deres sundhedsfaglige uddannelser. 

- Hvis man går ned i det er der selvfølgelig gynger og karuseller, men sundhedsuddannelserne ser ud, som om at de hitter i år. Der er mange, der gerne vil være sygeplejerske og jordemoder, og heldigvis har vi fået lidt flere pladser, så vi kan tilfredsstille lidt flere af de mange ansøgere, vi har fået, fortæller Lena Augusta Jørgensen, der er rektor på UCN. 

Aalborg Universitet modtog i år 16.000 ansøgere til deres forskellige uddannelser. Det er første gang nogensinde ansøgertallet e så højt. 


Seneste nyt

fra Nordjylland