De svageste ledige bliver ramt

Det bliver de svageste ledige, der bliver ramt af de besparelser på beskæftigelsesområdet som følger i kølvandet på regeringens nye finanslov.

De ansatte i Aalborg Kommunes beskæftigelsestilbud var i dag forsamlet i Vejgaard hallen til personaledag. En dag der pludselig fik et andet indhold, da de blev orienteret om forvaltningens spareforslag.

-De tog det bestemt ikke med godt humør. Det er efterhånden blevet sådan med aktiveringen i Aalborg Kommune, at de svageste glemmes og at det kun er dem tættest på arbejdsmarked, der får hjælp, siger tillidsrepræsentant for de projektansatte i Aalborg Kommune, Lene Hansen til TV2/NORD. 

Indbygget i regeringens nye finanslov er et opgør med de kommunale aktiveringstilbud. I fremtiden skal de ledige i stedet aktiveres i virksomhederne.

Styringsinstrumentet er at skære i bevillingerne. For Aalborg kommune betyder det, at de skal spare lidt over 23 millioner næste år. Det gøres ved primært at fjerne tilbuddet til de tungeste ledige, til gengæld går de unge stort set fri.

-Byrådet i Aalborg har for nyligt vedtaget en ungestrategi, og derfor har vi prøvet at friholde de indsatser, der er forbundet med de unge. Det betyder at vi med hensyn til besparelserne må kigge andre veje, siger jobcenterchef i Aalborg Kommune Arne Lund Kristensen til TV2/NORD.

De andre veje er de ledige som har sværest ved at komme ind på arbejdsmarked. I fremtiden skal de helt undvære aktiveringstilbud.

-Det betyder, de kommer til at sidde passiv derhjemme igen. Mange kommer måske til at få flere misbrugsproblemer og blive mere ensomme end de har været før, siger tillidsrepræsentant for de projektansatte i Aalborg Kommune, Lene Hansen til TV2/NORD. 
 
På tirsdag skal politikerne i beskæftigelsesudvalget i Aalborg Kommune tage stilling til forvaltningens forslag.


Seneste nyt

fra Nordjylland