De trodser loven og pulser på scenen

Det er ulovligt. Men de nordjyske teatre lader de optrædende ryge på scenen. Hvis det altså er for kunstens skyld, fortæller DR Nordjylland.

Det møder kritik fra Kræftens Bekæmpelse: Det må være muligt at finde en anden løsning, lyder der herfra.

I det nordjyske var det senest digteren Yahya Hassan, der tidlige denne uge pulsede under en digtoplæsning på Kulturstationen i Skørping.

- Det var en særlig situation. Yahya Hassan var nervøs. Og hvis han ikke havde fået lov, tror jeg, at han simpelthen havde nægtet at gå på scenen, siger formanden for Kulturstationen George Lyhne til DR Nordjylland.

Også Aalborg Kongres- og Kulturcenter vil tillade cigaretrøg på scenen, hvis det er en nødvendig del af forestillingen, siger direktør Ernst Trillingsgaard.

- Bare fordi en mand ryger en halv pibe tobak på scenen under en forestilling, så trænger det ikke ned til publikum. Vi skal passe på, at vi ikke bliver helt hysteriske, siger Ernst Trillingsgaard

Han påpeger, at der skal være en god grund til rygningen. Desuden bliver publikum gjort opmærksomme på det inden forestillingen.

Samme holdning har man også på Vendsyssel teater.

I Kræftens Bekæmpelse mener man ikke, at det er i orden, at kunstnere ryger på scenen. Uanset grunden.

Og samtidig mener projektchef Niels Temp Kær, at man burde kunne finde en anden løsning.

- Hvis nogen bliver skudt på scenen, bruger man jo ikke en rigtig pistol.

På samme måde må det være muligt at finde er rekvisit, så man ikke ryger rigtigt, siger han til DR Nordjylland.

Ifølge Sundhedsministeriet er det ulovligt at ryge i et offentligt rum. Det gælder også, selvom det er for kunstens skyld.


Seneste nyt

fra Nordjylland