De tyske turister er tilbage

04:38

Foto: Iben Hedemann

1 af 2

Guten tag og herzlich willkommen. De tyske gloser høres i år i stor stil i det nordjyske ferielandskab til stor glæde for butikker og sommerhusudlejere.

Færre og færre tyske turister har i de seneste år fundet vej til Nordjylland. Men i år ser kurven ud til at knække. Tyskerne er tilbage.

Familien Garwender med far, mpor og to børn er kørt i otte timer fra Tyskland for at holde ferie her i Blokhus. De har holdt ferie her i flere år og de elsker det.

- Man holder virkeligt ferie. Der er ingen travlhed eller stress. Her stille og stranden er ikke overfyldt. Man kan virkeligt slappe af her, siger Dorit Garwender, mens hun er ved at bygge et sandslot med børnene på stranden.

I 2008 bookede tyskerne samlet 61021 ferieuger i nordjyske feriehuse. Lige siden er det tal faldet hvert år til stor frustration for sommerhusudlejerne. I 2013 bookede tyskerne 55680 ferieuger i nordjyske feriehuse. Men i år ser kurven ud til at knække.

- Det er rigtig godt og vi er rigtig tilfredse med at vi har vores huse så godt belagt. Vi er da ikke mindst tilfredse med at så stort et marked som det tyske er tilbage i de danske feriehuse, siger Kaj Frederiksen, der er direktør i feriehusudlejningsbureauet Sol og Strand.

Indtil nu har der været 5 procent flere tyskere end sidste år i feriehusene. Familien Garwender og andre tyskere har droppet turen sydpå.

- Jeg synes det er bedre for familier her. Man bor i en lille hus hvor børnene ikke behøver at være rene og pæne som hvis man skulle på restaurant. Man kan gøre hvad man vil, når man vil, siger Dorit Garwender.

Du kan se mere til de tyske turister i vores udsendelse i aften, 19:30.