De unge vælter i tilbud

 De unge vælter i tilbud

De bliver kaldt for curlinggenerationen, fordi alle sten og forhindringer på vejen bliver fejet væk for dem. I dag kunne de unge nordjyder besøge hele to uddannelsesmesser i Aalborg for at blive klogere på fremtidens muligheder.

Hele Nordjyllands ungdom var inviteret til uddannelsesmesse i Aalborg i dag. I Aalborg Kongres- og Kulturcenter kunne de videregående uddannelser tage en snak med de unge om deres fremtidsmuligheder efter gymnasiet. Og der er nok at vælge imellem.

- Der er kommet flere unge ind på gymnasierne, så de kan ikke lige få hjælp hjemmefra, alle sammen. Derfor har de brug for noget professionel hjælp til at finde vej i uddannelsesjunglen, siger centerleder for Studievalg Nordjylland, Martin Rovs Hansen.

Hjælpen er nær
Med stifinderne står klar til at hjælpe de unge. Både i form af studievalgscenteret, men også i form af de videregående uddannelser, der alle havde messestande i Aalborg torsdag og fredag. Og de unge er ikke kede af at blive hjulpet på rette vej.

- Jeg synes det er fint at komme herud og kunne spørge og få rådgivning, så man finder ud af, hvad man vil, siger Casper Mortensen, der er 2.g.'er fra Aalborghus Gymnasium. Han overvejer i øjeblikket at læse til både journalist, fotojournalist og musiklærer.

Starter tidligt
De unge får massevis af hjælp til at vælge rigtigt i uddannelsessystemet. Men det starter allerede før ungdomsuddannelserne. Omkring 1000 8.-10. klasseselever var inviteret til dagens anden uddannelsesmesse i Utzon Centret. Konsulent i Sundhed og Bæredygtig Udvikling ved Aalborg Kommune, Helle Lundgreen, mener ikke, det er for tidligt at vejlede børnene.

- Det er utroligt vigtigt, at de får taget en beslutning og træffer et valg om en ungdomsuddannelse, for ellers så ender de i ingenmandsland, siger Helle Lundgreen.

Michelle Villadsen fra Aabybro Ungdomsskole overvejer at søge ind som politibetjent (hvis hun får højden), men hun er ked af, at uddannelseshjælpen starter så tidligt som den gør.

- Jeg er stadigvæk ikke færdig med 10. klasse. Jeg synes, de presser emget på for at man skal taget valg. Og det synes jeg er meget hurtigt, når man ikke er moden til det endnu, siger hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland