Debatten er ikke død endnu: Politikere diskuterer stadig Egholm-forbindelse

På Folketingets åbningsdag var der et punkt, der blev nævnt igen og igen af de nordjyske folketingspolitikere – nemlig en tredje limfjordsforbindelse.

Selvom den daværende S-R-regering i 2014 besluttede, at en tredje forbindelse skal gå over Egholm, er der stadig partier, der kæmper for at stoppe de planer. Nemlig SF, Enhedslisten og Alternativet.

- Vi vil forsøge at forhindre, at linjeføringen går over Egholm og skal ødelægge den lille ø. Vi vil gerne diskutere andre løsninger. Mange politikere tager for givet, at vi er færdige med at snakke om det, men det er vi ikke, siger Torsten Gejl fra Alternativet.

Han vil presse på for at regeringen "skynder sig langsomt" med den videre planlægning af, hvordan forbindelsen over Egholm skal finansieres.

Også nordjyske Lisbeth Bech Poulsen fra SF mener, at debatten ikke er slut endnu. Hun mener, at man skal uddybe tunnelen i stedet for at lave en løsning via Egholm.

- Vi vil beskytte den bynære natur, der er. Hvis man i stedet uddyber tunnelen, er det en løsning, der kun er halvt så dyr som Egholm-forbindelsen, og på den måde er det mere realistisk at få den.

quote Ingen herovre på Christiansborg er villige til at bruge syv-otte milliarder. Vores forslag er bedre for Aalborg.

Lisbeth Bech Poulsen, SF

Det vil koste omkring syv milliarder kroner at bygge en forbindelse over Egholm.

- Ingen herovre på Christiansborg er villige til at bruge syv-otte milliarder. Vores forslag er bedre for Aalborg, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Sidste år nåede Limfjordstunnelen kapacitetsgrænsen på 80.000 biler dagligt, og alle 11 nordjyske kommuner er sammen med Regionsrådet blevet enige om, at linjeføringen skal gå over Egholm. En god løsning ifølge socialdemokratiske Flemming Møller Mortensen.

- Alle nordjyder ved, at området omkring Limfjordstunnelen er sårbart. Vi opdager det i vores hverdag, det går ud over alle de offentligt ansatte, der skal frem og tilbage. Vi skal have fundet en løsning, siger han.

Dansk Folkepartis Morten Marinus fortæller på Folketingets åbningsdag, at han bliver ved med at presse både partikolleger og medlemmer af regeringen for at finde finansiering af forbindelsen over Egholm.

quote (...) så skal man stoppe med at stille spørgsmålstegn ved den linjeføring, der er vedtaget. Samtlige nordjyske kommuner og Regionsrådet bakker op om den.

Morten Marinus, Dansk Folkeparti

- Og så skal man stoppe med at stille spørgsmålstegn ved den linjeføring, der er vedtaget. Samtlige nordjyske kommuner og Regionsrådet bakker op om den. Det skal man ikke så tvivl om – for så sker der ikke noget, siger han.

TV2 Nords politiske reporter og analytiker på Christiansborg, Thomas Funding, mener at de nordjyske politikere skal tage sig sammen og blive enige – for ellers kan der gå rigtig lang tid, før man når frem til en endelig løsning.

Se Thomas Fundings vurdering her:

 

Seneste nyt

fra Nordjylland