Dekan siger farvel til Aalborg Universitet - rejser til Qatar

Foto: Svenn Hjartarson

Egon Toft forlader dekanposten på Aalborg Universitet til fordel for en stilling i Mellemøsten.

Kom til Qatar og opbyg vores nye medicinske fakultet! Sådan lød essensen af det tilbud, som Aalborg Universitets Sundhedsvidenskabelige dekan, Egon Toft, i år ad to omgange har fået fra Qatar University i Doha.

- Jeg er meget glad for min stilling her på AAU, og det har været en fornøjelse at være med til at opbygge en så velfungerende og dynamisk organisation som Det Sundhedsfaglige Fakultet her på AAU er. Min nysgerrighed gjorde dog, at jeg ikke kunne modstå Qatar University's tilbud om at blive Vice President / Founding Dean med ansvar for at opbygge et nyt medicinsk fakultet. Det er et nationalt projekt med store internationale perspektiver, og det tilbud kunne jeg ikke sige nej til, siger Egon Toft, der siden Det Sundhedsvidenskabelige Fakultetets start i 2010 har været dekan.

Det var gennem kontakter i England og Tyskland, at Qatar University hørte om Egon Tofts indsats med at opbygge AAUs sundhedsvidenskabelige fakultet, og nu skal Egon Tofts evner fra 1. oktober komme Qatar University til gode.

Allerede i denne måned har Egon Toft imidlertid de første arbejdsdage i Mellemøsten.

- I september har jeg fire dage i Qatar, hvor vi skal lave en masterplan for det nye fakultet i samarbejde med ledelsen på Qatar University, og det er en stor opgave, som jeg ser meget frem til, siger Egon Toft, som også vil benytte dagene i Doha, Qatars hovedstad, til at foretage de første sonderinger af, hvor han skal bo.

Qatar University er på alder med Aalborg Universitet, som i år fejrede 40 års jubilæum, og Qatar University er med sine 20.000 studerende også på nogenlunde samme størrelse som AAU.

Om Egon Toft:

54-årige Egon Toft er speciallæge i hjertemedicin. Han har været en hoveddrivkraft i AAU's mangeårige bestræbelser på at få en lægeuddannelse. I 2010, da universitetet fik godkendt 50 studiepladser på lægeuddannelsen, tiltrådte Egon Toft som dekan for sundhedsvidenskab. Han havde forinden i flere år været en central figur for AAU's områder for Sundhedsvidenskab og Sundhedsteknologi og overlæge i hjertemedicin på Aalborg Sygehus.

Flere nyheder fra TV2 Nord