Deleheste er på vej frem

Der var mange tilskuere på plads i dag for at følge løbene på Aalborg Væddeløbsbanen. Travsporten håber på, at endnu flere mennesker vil begynde at interessere sig for travsport. Derfor skal et nyt initiativ, nemlig anpartsordninger, lokke flere folk til.

For cirka 500 kroner er Susanne Winther en af dem, der er blevet hesteejer. Nu er hun fast gæst på travbanen.

- Det er en lille udgift i forhold til de glæder, det giver. Jeg havde jeg egentligt ikke forstillet mig at være travhesteejer, men jeg tænkte at det var en billig måde at prøve det på, siger Susanne Winther fra Frederikshavn.

Hendes delehest Celina har været i konkurrence her i weekenden.

Aalborg Væddeløbsbane er med til at søsætte anpartsprojekterne, og regner med, at der er flere deleheste på vej.

- For det første så er det en måde at få nye kunder ind i folden på. Og så har det også ry for at være dyrt at være hesteejer, men det er det faktisk ikke med sådan et anpartsprojekt her. Der kan man blive hesteejer sammen med en række andre personer for ret få penge, siger Michael Korfitsen, der er direktør hos Aalborg Væddeløbsbane.

Initiativtageren til foreningen, der ejer den hest, som Susanne Winther har andel i, hedder Lars Larsen. Han forklarer, at der er 190 personer, der deles om 246 anparter i hesten. Således ejer nogle to dele, imens andre ejer en.

- Hele idéen med konceptet er jo at få skabt liv og få nye mennesker på travbanen, siger Lars Larsen.

- Oplevelsen er lige stor om man er én, eller om der er hundrede, der deles om glæderne. Når vi har stået og hesten har vundet herude på Aalborg Væddeløbsbane, så har vi haft måske hundrede mennesker med i vindercirklen, det synes jeg det er sjovt, slutter Lars Larsen.

I dag blev årets største løb på Aalborg Væddeløbsbane afholdt. Det lykkedes ikke for den lokale hest Tango Vang med kusken Jeppe Juel at blande sig i top tre. Det var Tycoon Conway Hall med kusken Steen Juul, der løb med sejren i Aalborg Store Pris 2014.


Seneste nyt

fra Nordjylland