Deltagerne svigter DGI Festival

I aften starter den første udgave af DGI Festival i Hobro. Men det har været en hård fødsel. Under halvdelen af det forventede deltagerantal har meldt sig til.

4000 deltagere var det oprindelige mål til DGIs første festival.  Få timer før åbningen har kun 1600 meldt sig til.

- Vi er da selvfølgelig skuffede over, at der kun er tilmeldt 1600 når vi arrangerer festivalen til 4000, siger stævneleder fra DGI Nordjylland, Peter Otto Thomsen.

DGI Festivalen er blevet til efter inspiration fra DGIs Landstævner, over 500 frivillige hjælper til, planlægningen har været lang og første weekend i sommerferien blev nøje valgt. Her var der ingen musikfestivaler at kæmpe mod, men andre ting har drillet.

- Det er desværre også lige den weekend, hvor efterskolerne og højskolerne har afslutningsweekend. Og så er det også første weekend i sommerferien, og en del bliver også studenter lige nu, siger Peter Otto Thomsen.

Det betyder, at eleverne her på Himmerlands Centrets Idrætsefterskole ikke kan deltage, men det havde været anderledes, hvis DGI festivalen havde ligget en uge før.

- Havde den ligget bare en uge eller to før, så havde vi deltaget med hele skolen, siger forstander Jens Grønhøj.

Selvom deltagerantallet har svigtet, så har DGI ikke nedjusteret forventningerne til festivalens samlede antal besøgende. Her er målet stadig 10.000.


Seneste nyt

fra Nordjylland