Delvis sejr til tidligere amt

 Delvis sejr til tidligere amt

Torsdag fik det tidligere Nordjyllands Amt delvist medhold af Konkurrencestyrelsen. I oktober sidste år indberettede regionsrådsmedlem Mariann Geller amtet for manglende offentligt udbud af sundhedsydelser.

Konkurrencestyrelsen mener ikke, at det tidligere Nordjyllands Amt foretog en ordentlig udbudsrunde af 500 knæoperationer ved blot at spørge en række udvalgte speciallæger i amtet, om de var interesserede i opgaven. Opgaven skulle have været offentliggjort bedre.

Regionrådsmedlem Mariann Geller (Venstre), der i sin tid indberettede amtet for konkurrencestyrelsen glæder sig over afgørelsen:

- Det er så principiel vigtig en sag jeg har vundet, og det glæder mig meget, for jeg har brugt utrolig meget energi på den her sag siden oktober måned, siger hun til TV2/Nord.

Sagen har medført, at der nu er udarbejdet et sæt retningslinjer for regionerne i forbindelse med udbud af sundhedsydelser på det private marked.

- Man må ikke selektere som amtet gjorde. Alle skal have mulighed for at ind på de her operationer, siger hun videre.

Amtet måtte til gengæld gerne tilknytte 625 grå stær-operationer til en bestemt lægepraksis for at lokke en speciallæge til. Og det er Regionsrådsformand Orla Hav (Soc. Dem) godt tilfreds med. Han siger i en pressemeddelelse:

- Vi har fået en meget vigtig ting slået fast: Vi har fået grønt lys til stadig at lave individuelle aftaler med de praktiserende speciallæger, så de kan få tildelt et antal operationer, når de overtager et bestemt ydernummer. Det er så vigtigt, for at vi kan rekruttere læger til landsdelen.


Seneste nyt

fra Nordjylland