Demonstranter protesterer mod fyringer af tillidsfolk

Seks tillidsvalgte ansatte er blandt de 42, der skal afskediges i Mariagerfjord Kommune. Derfor var der i dag demonstration foran rådhuset.

Fyringerne af de seks tillidsrepræsentanter er et angreb på den danske arbejdsmarkedsmodel, mener de fremmødte til protesten. Derfor var de i dag på barrikaderne for at udtrykke deres utilfredshed. 

- Tillidsrepræsentanterne skal have en ekstra beskyttelse, fordi de er valgt af deres kollegaer til at stå op mod arbejdsgiverne, når der sådanne nogle besparelser forude, som Mariagerfjord Kommune står overfor lige nu, siger Katharina Antonsen, der er formand for HK Kommunal i Nordjylland. 

Også hos FOA er man bekymrede. 

- Jeg tror, det er en prøveballon i forhold til at få antallet af tillidsvalgte minimeret, siger Kenn Andreasen, der er formand for FOA Mariagerfjord. 

Fagforbundene frygter, at det fremover bliver sværere at få nogen til at stille op til tillidserhvervene, hvis de ikke som tidligere er beskyttede mod fyringer. 

Borgmester Mogens Jespersen (V) kalder forholdene i kommune 'usædvanlige', efter det kom frem, at kommunen skulle spare 123 millioner på 2019-budgettet. 

- Det har aldrig været brugt før, og jeg kan ikke forestille mig, at det vil ske igen. Men det er helt særlige omstændigheder, der har gjort, at vi har været nødt til at tage det her skridt, siger han. 

Borgmesteren tør ikke udelukke, at noget lignende kan komme på tale, hvis kommunen igen bliver mødt af de store sparekrav, som udligningsreformen afstedkom op til dette års budget. 


Seneste nyt

fra Nordjylland