Demonstrerede imod foie gras

En gruppe medlemmer af Dyrenes Alliance havde fredag planlagt en demonstration mod SuperBest i Skalborg for at få butikken til at tage fois gras af hylderne. Det vil butikken nu overveje.

Demonstrationen er den første af flere imod butikker, der sælger foie gras. Dyrenes Alliance vil have stoppet salget af foie gras og kalder produktionsmåden, hvor gæs eller ænder stopfodres, for dyremishandling.

Og demonstrationen virkede tilsyneladende. Faktisk kom den slet ikke i gang. Butiksejeren lovede nemlig Dyrenes Alliance et møde om den omstridte vare, og han vil overveje at tage den af hylderne, hvis de til gengæld ville lade være med at gennemføre demonstrationen.

I Danmark er det forbudt at producere fødevarer ved hjælp af tvangsfodring af dyr. Men det er ikke forbudt at importere varer produceret med den metode, og derfor er foie gras stadig at finde på danske butikshylder.

Både Dansk Supermarked og Coop Danmark har valgt ikke at sælge foie gras af etiske hensyn, og Dyrenes Alliance ønsker, at Super Best følger deres beslutning.

Foie Gras laves ved flere gange om dagen at tvangsfodre dyret. Den unaturligt store mængde foder gør, at store mængder fedt oplagres i leveren på dyret.

Flere nyheder fra TV2 Nord