Den 3. limfjordsforbindelse: Finansloven afsætter penge til forundersøgelser

I finansloven, der blev præsenteret fredag, er der afsat 2,5 millioner kroner til en opdatering af VVM-redegørelsen for den tredje limfjordsforbindelse.

Der var godt nyt for de nordjyske trafikanter, da Regeringen og Dansk Folkeparti fredag præsenterede finansloven for 2019. Her er der nemlig afsat 2,5 millioner kroner til en opdatering af den VVM-redegørelse, der i 2011 blev lavet omkring mulighederne for den tredje limfjordsforbindelse. '

Det eneste krav er, at Aalborg Kommune er villige til at lægge lige så mange penge i puljen.

- Det vil vi rigtig gerne. Det her er første skridt for at få vedtaget en anlægslov, fordi hvis det skal være muligt, så skal VVM være opdateret, fortæller borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen (S). 

En VVM-redegørelse viser, hvilken indflydelse et stort anlægs- eller byggeprojekt vil have på det omkringliggende miljø. Den seneste redegørelse på lavet i 2011, og den skal nu opdateres for at være gældende.

- De snakker meget om, at det er i 2021, der igen begynder at være penge i forhold til store infrastruktur-projekter. Og så er vores plangrundlag helt klar til, at man kan sætte projektet i gang, fortæller Thomas Kastrup-Larsen.

Udover at finansiere halvdelen af udgifterne til opdateringen af VVM-redegørelsen har Aalborg Kommune også tilkendegivet, at de vil finansiere cirka 10 procent af udgifterne, hvis projektet en skønne dag bliver sat i gang. 

- Aalborg Kommune er klar til at afsætte 600 millioner kroner over 20 år, og samtidigt har det lokale erhvervsliv lovet at hjælpe med beskæftigelsesudfordringer, og det gør jo, at man fra statens side kan se, at der er stort lokalt commitment. Det er jo ikke normalt, at kommuner går ind og medfinansiere motorvejsprojekter, men det vil vi gøre for at sætte skub i det, fortæller Thomas Kastrup-Larsen. 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland