Den falske politimand har snydt over hele landet

Nordjyllands Politi er ved at få overblik over alle de sager, hvor en "Preben Nielsen" udgiver sig for at være politimand og franarrer folk personlige oplysninger.

Det er mennesker over hele landet, der er blevet kontaktet af en "Preben Nielsen", der udgiver sig for at være politimand. Manden har derved prøvet at franarre folk deres cpr-nummer, NEM ID-adgangskode og billeder af deres nøglekort.

Alle sager samles lige nu ved Nordjyllands Politi, der prøver at skabe et overblik.

- Sagerne kommer løbende ind. Der er faktisk lige for et kvarter siden kommet to nye sager på mit bord, så det endelige overblik, har vi ikke endnu, siger politikommissær Jens Søgaard fra Nordjyllands Politi.

Politiet arbejder på at finde ud af, hvem gerningsmanden er, ved at følge de aftryk man sætter sig, når man bevæger sig på internettet. Det er dog endnu ikke lykkedes at finde frem til den såkaldte "Preben Nielsen". Politiet udsendte den 29. marts en advarsel om, at en bedrager var på spil på de sociale medier.  

- Vi har på nuværende tidspunkt mere end 10 sager, der omhandler den falske politimand. Herudaf er der nok en 3-4 stykker, der er blevet snydt, siger Jens Søgaard.

Næste skridt for Nordjyllands Politi er at indhente kendelser ved Facebook og Messenger, så politiet kan følge de digitale fodspor igennem deres systemer.


Seneste nyt

fra Nordjylland