Den lille mands sejr

01:50

Foto: Peter Mortensen

1 af 2

Elinstallatør fra Gjøl har vundet sag om ulovlige tyske stikkontakter

Jørn Just, elinstallatør fra Gjøl, er i dag en glad mand. Tre års kamp mod Sikkerhedsstyrelsen er nemlig slut.

- Jeg er udmærket tilfreds med ikke længere at være anklaget for at være en forbryder, lyder den beskedne melding fra hovedpersonen selv.

Tilbage i 2008 installerede han 70 såkaldte schuko-stikkontakter i en række feriehuse i Søhøjlandet ved Gjern. Men Sikkerhedsstyrelsen ville dengang ikke godkende stikkontakterne, da styrelsen hævdede, at de tyske stikkontakter kunne være brandfarlige, hvis de bliver brugt sammen med danske stikpropper. Det til trods for, at stikkontakterne fra Tyskland allerede bliver brugt i for eksempel danske campingvogne. Det fik Jørn Just og hans advokat, Hans Peter Storvang, til at gå rettens vej.

- Vi har efterlyst en saglig begrundelse fra Sikkerhedsstyrelsen for, at schuko-stikket skulle udgøre en risiko på det danske marked. Og den begrundelse har vi ikke kunnet få, siger Hans Peter Storvang i dag til TV2/Nord.

Men nu kan Jørn Just i ro og mag fortsætte med at installere de tyske stikkontakter på dansk jord, da det fremgår af regeringens konkurrencepakke fra april i år, at tysk producerede stikkontakter fremover skal være lovlige i Danmark. 

I aftalen om konkurrencepakken står der blandt andet, at der skal være ?bedre adgang til udenlandske byggevarer (?) Som led heri tillades den tyske standard for stikkontakter på det danske marked.?

Så fremover er Jørn Just ikke i tvivl om, hvilken type stikkontakter, han vil installere hos sine kunder.

- Jeg vil regne med, at det bliver schuko-stik, siger han.

Og de 70 stikkontakter i Gjern? de sidder der endnu.

Flere nyheder fra TV2 Nord