Den nordjyske nationalret er fundet: Kalvefrikasse med nordjyske råvarer

07:16

Kalvefrikasse med nordjyske råvarer er det nordjyske bud på en nationalret. Manden bag retten er Nikolai Ronne. Foto: TV2/Nord.

1 af 2

Den nordjyske nationalret er nu fundet. Se opskriften og vinderens reaktion her.

Fødevareminister Dan Jørgensen(S) efterlyser en dansk nationalret, der skal kåres den 20. november. Men så længe behøver han slet ikke vente - den nordjyske nationalret er nemlig allerede fundet.

På TV2/Nord har vi den seneste uge haft fire nordjyder med i Nordjylland Live for at finde det nordjyske bud på en nationalret. Og vinderen blev kåret onsdag aften af tre kyndige dommere. Og vinderen blev Nikolai Ronne med retten " kalvefrikasse med nordjyske råvarer.

- Jeg er overrasket over sejren. Men jeg er selvfølgelig glad for, at der sættes pris på lokale råvarer og kvalitetskød. Det er et mantra for mig, siger Nikolai Ronne og uddyber:

- Nu glæder jeg mig bare til at lave den velsmagende ret til 50 gæster imorgen, siger han til TV2/Nord.

Torsdag aften sender vi live i Nordjylland Live, hvor Morten Pedholt er vært til et arrangement hvor 50 gæster smager vinderretten.

Hvis du selv vil prøve kræfter med retten, kan du finde Nikolais opskrift her:

Kalvespidsbryst koges med gulerødder, porretoppe, hele peberkorn, laurbærblade, frisk timian, enebær og hvidvin. Koges mør i cirka 1 1/2 time. Kødet tages op og suppeurter kasseres. Saucen laves som opbagt med mel og smør og kogesuppe. Tilsættes en slat økofløde og en skefuld sennep, salt og peber. I saucen tilsættes blancherede små øko-gulerødder og øko-porrestrimler. Serveres med vildmosekartofler og drysses med dild.

Velbekomme.

Flere nyheder fra TV2 Nord