Den nordjyske stjerne i Badehotellet er klar til revydebut

Onsdag begynder prøverne til årets Hjørring Revy i Vendsyssel Teater, som for første gang skal huse den traditionsrige revy. Det er ikke kun omgivelserne, men også nogle af ansigterne, der er nye. Den nordjyske skuespiller Merete Mærkedahl, som er kendt fra Badehotellet, skal for første gang prøve kræfter med revygenren.

Holdet bag årets Hjørring Revy mødtes tirsdag for første gang på Vendsyssel Teater i Hjørring. I de kommende måneder skal de tilbringe de fleste af deres vågne timer sammen i teatersalen.

Siden 1973 har Vendelbohus været hjemsted for revyen, men i år skal den traditionsrige revy for første gang opføres på scenen i Vendsyssel Teater.

- Det bliver et fantastisk hus at komme til at arbejde i, og det glæder vi os helt vildt til, siger revydirektør Henrik "Baloo" Andersen.

En af de skuespillere, der skal på scenen, er nordjyske Merete Mærkedahl. De fleste kender hende nok som stuepigen Otilia i TV 2-serien Badehotellet, men hun har smidt forklædet for at prøve kræfter med Hjørring Revyen.

- Det er jo ikke dybt drama, hvor man skal ind at have fat i de dybeste følelser og er helt smadret, når man går hjem. Man kan selvfølgelig godt være smadret energimæssigt, men jeg forestiller mig, at det bliver en ret sjov spilleperiode, siger Merete Mærkedahl.

En dejlig holdkammerat

Det er en revydebutant, Hjørring Revyen har hevet ind på holdet, men revydirektør Henrik "Baloo" Andersen har været meget opsat på at få Merete Mærkedahl med.

- Jeg har set på Merete i mange år og haft en stor drøm om at få hende med i Hjørring Revyen, fordi hun er en fantastisk spiller. Hun er en fantastisk sanger, og hun er ikke bange for at trykke den af. Hun er ikke bange for at lave en figur og komme til at se grim eller sjov ud. Hun trykker bare til den, og så er hun en skøn spiller og en dejlig holdkammerat. Hun er en stor gevinst for holdet, siger han.

Temaet for årets Hjørring Revy er gamle skrækfilm, og selvom det måske bliver lidt uhyggeligt, så ser det nye medlem af revyholdet frem til at tilbringe sommeren på de skrå brædder i Hjørring.

- Jeg forventer, at vi skal have en skide fed sommer sammen, og jeg forventer at der kommer en masse dejlige mennesker ind og kigger på det, vi laver, og at de forhåbentlig får en dejlig aften med både sjov og spas, men også nogle få ting, de kan gå hjem at tænke over.

Hjørring Revyen spiller fra midt i juni til sidst i juli.

Se hele interviewet med Merete Mærkedahl.

Seneste nyt

fra Nordjylland