Friske skud: Den nordjyske ulv er spottet i Skagen

Ornitologer fra Skagen Fuglestation spottede tidligt torsdag morgen en ulv ved Nordstrand i Skagen.

En ulv er igen blevet spottet i området omkring Skagen. Det er ordnitologer fra Skagen Fuglestation, som tidligt torsdag morgen omkring klokken 7.20 fik et glimt af ulven, der har huseret i Nordjylland de senste par år.

- Vi sidder dagligt og tæller fuglene, så ofte er det jo fuglekiggerne, som spotter ulven, imens de spotter fugle. Der er ikke så mange andre, der sidder ude så tidligt om morgenen, forklarer naturvejleder og stationsleder ved Skagen Fuglestation, Simon S. Christiansen.

- Og så er det jo en odde, og den samler ligesom dyrene, fordi dyrene ikke kan komme længere. Så derfor er ulven måske også lidt længere i området, siger naturvejlederen.

Ifølge en ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi ved Aarhus Universitet er der idag kun 4-5 ulve tilbage i Danmark. I Nordjylland holder den ene til. Der er tale om en enlig hanulv, som forskerne har givet navnet GW781m.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
 
Foto: Foto: Joakim Matthiesen/Skagen Fuglestation

Den nordjyske ulv er tysker

Hanulven vandrede op gennem Nordjylland i november og december 2017 og har siden fortrinsvist opholdt sig i området mellem Hirtshals og Skagen. Her er den med sikkerhed fotograferet to gange i 2018. 

Det er kun anden gang, at ornitologer fra fuglestationen i Skagen ser den nordjyske ulv.

- Jeg opdagede den første gang sidste år i november. Jeg havde desværre ikke kamera med, men der havde den sat nogle fine fodspor, forklarer Simon Christiansen, der siden fik fodsporene verificeret ved Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Takket være det centraleuropæiske ulvesamarbejde (CEwolf) som Aarhus Universitet er en del af, har det været muligt at fastslå hanulvens identitet og oprindelse ved at matche dens DNA-profil med det centraleuropæiske ulveregister.

Ud fra DNA-profilen kan det fastslås, at ulven GW781m er søn af Lübtheen-koblet fra sydøst for Hamborg. 


Seneste nyt

fra Nordjylland