Den Sorte Box går bag om Stadiondrabet

 Den Sorte Box går bag om Stadiondrabet

Om tre uger går dokumentaren Den Sorte Box - Mysteriet om Rasmus i luften på TV2.

Journalisterne bag programmet fortæller til fagbladet Dansk Politi, at både offerets og gerningsmanden pårørende er med i dokumentaren, det samme er lederen af Nordjyllands Politis ungdomsgruppe, Allan Jacobsen. Men det har været svært at få andre i tale om sagen. Kun en af de skoler, den 16-årige Rasmus Popenda har gået på, ønskede at stille op til dokumentaren, og Aalborg Kommune har slet ikke villet tale med journalisterne.

Udsendelsen om stadiondrabet skiller sig ud fra de øvrige afsnit af Den Sorte Box, i og med at sagen er så ny. Samtidig går det tæt på et væsentligt samfundsproblem - de utilpassede børn og unge, hvor de øvrige dokumentarer har fokuseret mere på de psykologiske mekanismer i mennesket.

Det er det lille produktionsselskab "Selskabet," der står bag dokumentaren om drabet, det skriver fagbladet Dansk Politi. Selskabet har tidligere oprullet en række danske mord og drab, oftest familietragedier, og de stod også bag dokumentaren om knivdrabet ved en fest på Hasseris Gymnasium.

Den Sorte Box - Mysteriet om Rasmus sendes på TV2 tirsdag den 7. oktober.


Seneste nyt

fra Nordjylland