Den tidligere Skagen Kommune frifundet i sommerhussag

Vestre Landsret har netop frifundet den tidligere Skagen Kommune i en sag, som har skabt røre siden 1999. En arkitekt ville opføre et meget specielt sommerhus på Vesterhvarre, og det var naboerne uenige i. Men nu har naboerne tabt sagen

Et moderne og anderledes sommerhus på Vesterhvarre i Kandestederne ved Skagen får lov til at blive liggende, og naboerne får ingen erstatning for tabte herlighedsværdier.

Vestre Landsret har netop frifundet den tidligere Skagen Kommune i sagen, der har ophidset sindene på Vesterhvarre og Katbakken siden 1999.

I 1999 planlagde arkitekt Mads V. Møller at opføre et sommerhus på sin egen sommerhusgrund på Vesterhvarre. Det resulterede i utallige naboprotester, forslag til nye lokalplaner og afgørelser fra Naturklagenævnet.

Nu er naboernes indædte kamp mod sommerhuset dog slut - og de tabte.

Naboerne mente, at huset var for stort, lå forkert og var så højt, at det ville genere udsigten.

Men den tidligere Skagen kommune gav dispensation fra den daværende byplanvedtægt og gav byggetilladelse.

Huset blev opført, men naboerne klagede videre. Naturklagenævnet mente, at Skagen Kommune var gået for vidt i sine dispensationer og pålagde kommunen at lovliggøre byggeriet.

Naboerne krævede, at huset enten blev fysisk lovliggjort, eller at de fik en erstatning svarende til tabet af herlighedsværdien. Den havde de sat til i alt 800.000 kroner for de fire klagende naboer.

Vestre Landsret frifandt kommunen. Og nu står de fire naboer til at betale sagens omkostninger til den tidligere Skagen Kommune. Dem har Landsretten fastsat til hele 103.650 kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland