Den udstillede hval i Blokhus har været et stort tilløbsstykke

Flere tusinde mennesker har været forbi torvet i Blokhus, når skelettet fra den hval, der strandede i 2016, har været udstillet på torvet.

Det er ikke kun hvalen i Hobro, der har trukket mange nysgerrige tilskuere til.

I Blokhus har de nydt stor glæde af skelettet fra den finhval, der strandede på Blokhus Strand i 2016.

På torvet i Blokhus kan man godt og vel tre måneder om året se udstilling af det store hvalskelet, og det har været et hit.

- Det har været et stort tilløbsstykke. Der har været tusinde af mennesker, og vi har været nødt til at opjustere åbningstiderne, når udstillingen af hvalen har været på torvet i Blokhus. Det har givet rigtig meget. Den har været en forholdsvis stor succes, siger Anders Stryhn, der er chef for Vækst Jammerbugt.

Generelt har udstillingen af hvalskelettet været en positiv historie for Blokhus og erhvervslivet i og omkring torvet i bymidten.

- Udstillingen af hvalskelettet har skabt aktivitet og noget at komme på torvet efter. Det har også været rigtig vigtigt for de forretningsdrivende, fordi udstillingen har trukket folk til torvet, siger Anders Stryhn.

Når hvalskelettet er på torvet i Blokhus, har det været et trækplaster for nordjyske endagsturister, men Anders Stryhn er dog også afklaret med, at hvalen ikke alene kan trække turister fra udlandet til.

- Den har nok ikke trukket folk fra Tyskland, det er nok nærmere strandene. Men når de er i området skal vi kunne tilbyde noget, og der er hvalen er en vigtig ting, og musik på tovet er noget andet. Vi skal bygge så mange oplevelser på, som vi kan, men det er klart, at hvalen har været et af fyrtårnene, siger Anders Stryhn.

Kommunen har bygget et gratis oplevelsescenter omkring udstillingen af hvalen, hvor de har uddannet frivillige hvalguider til at fortælle historien om hvalen, og det er blevet taget godt i mod.

- Modtagelsen af hvalen har været virkelig positivt. Vi spekulerede lidt på, hvad folk ville sige til en stor container på tovet. Det har folk taget rigtig godt imod, siger Anders Stryhn.

Hvalen er normalt at finde på torvet i Blokhus fra påske og frem til midt i sommerferien.


Seneste nyt

fra Nordjylland