Den undvegne abe skudt

Den undvegne abe fra Aalborg Zoologiske have er død.

Den lille kapucinerabe nåede at få tre døgn i frihed, inden den for omkring to timer siden blev skudt af en dyrepasser, der også er skarpskytte. Det fortæller zoolog Jens Lilleør til P4 Nordjyllands Radio.

Siden søndag, hvor aben klemte sig ud mellem tremmerne i sit bur, har den levet i trætoppene ved Vestre Alle nær zoo og spist rågeunger og -æg.

Men i morges forsøgte et hold dyrepassere så at fange den ind. En 20 centimeter lang bedøvelsespil strejfede aben. Her over middag flygtede den videre mod Søndre Kirkegaard og nordpå mod Bejsebakkevej. Dyrepassere og zoologer kunne følge abens færd ud fra den furore, den skabte blandt råger og skader i de tolv meter høje trætoppe.

Endnu et forsøg på at bedøve kapucineraben med en pil slog fejl. Så derfor havde zoo-personalet ingen anden mulighed end at aflive aben med et skarpt skud, fortæller zoolog Jens Lilleør.

Hans teori er i øvrigt, at den lille han-kapuciner blev mobbet ud af flokken af en dominerende han, der havde erobret hunnernes opmærksomhed.

Det er derfra langt fra sikkert, at de fire tilbageblevne kapucinere vil forsøge at flygte som deres nu afdøde artsfælle.


Seneste nyt

fra Nordjylland